PROGRAMES GESTIONATS

 

 

 

 

Agropaisatges insulars

Els territoris insulars, petits, fràgils, amb una economia que depèn de l'atractiu del territori compten amb paisatges agraris tradicionals en procés d'abandonament i perill de desaparició. La realització i el manteniment de determinades pràctiques i sistemes resulten essencials per a la conservació dels ecosistemes que s'han desenvolupat sobre aquests.
L'objectiu d'aquest projecte és incentivar i estimular els usos tradicionals del sòl que siguin sostenibles. Es promou la revaloració econòmica i paisatgística de sistemes agrícoles tradicionals conservacionistes des del punt de vista del sòl i de l'aigua, disminuir l'erosió, recer de del camp i la biodiversitat de cada territori, adaptats a les llavors i a les varietats de cada territori.
S'aposta també per assajar models de gestió experimental de custòdia dels territoris amb la participació dels propietaris i gestors de les explotacions, capacitant els agricultors en temes ambientals i de sostenibilitat i evitant l'abandó de la terra o la seua reconversió a usos no tradicionals. El desenvolupament i el seguiment conjunt i coordinat d'aquesta gestió en tots els territoris permetrà la transferència d'iniciatives, coneixements i resultats.

 

[Tornar]

© 2017 Leader Eivissa i Formentera · Tots els drets reservats ·  Disseny web Ibisof